Бях свалил двигателя,защото единият разпределителен вал беше дал фира.Така сглобих го и вчера го пробвам да запали ,но дърво-не ще.Пробвам-искра има,сипах малко бензин в смукателя и бръм-запали,изгори бензина и изгасна.Ясно-няма гориво.Проверих помпата-работи и хвърля бензин,замерих на дюзите и не идва никакъв + .Вързах газовата и на газ заработи без проблем.та ми е чудно къде изчезна тока за дюзите.Те се захранват от релетата до акумулатора,но на тях не пише нищо и не мога да разбера кой извод е + за дюзите.Двигателя е 1.3 IE пълна инжекциа без делко.Ако някой разбира от кабеляци да даде съвет.
Известие
Collapse
No announcement yet.
аман от проблеми
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от sciiv Покажи съобщениеЩе си изям топките, ако се е оправила сама,преди малко е пробвах и сега само се опитва да припали,значи е свършил бензина,като заредя ще я пробвам.Сигорно като съм мърдал релетата и нещо се е наместилоАлфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
При сваляне на мотора,трябва няколко пъти да дадеш на контакт и да изчакаш да спре помпата сама и пак наново.Необходимо е за да се обезвъздуши системата.Плюса деиствително го режат газаджиите с едно реле,което създава проблеми.Цвета по принцип е розов,но се увери кой е точно.Може и да греша!Става лесно.Погледни на някоя от буксите на дюзите.
Плюса се замерва много трудно,ако си сам и не се сетиш за една подробност.След 4-6 секунди,ако не е запалил мотора,след като си дал контакт,компа спира плюса.Така,че ако си дал на контакт и после сам си замервал.......!Разбираш,че не става!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Днес я покарах до София и обратно и се държеше прилично.Но отзад преди гърнето на тръбата има 2 яки дупки и боботи яко.а предпазната ламаринка дрънчи та наптаво ми скъса нервите.Утре ако ми остане време след работа ще има резане и заварки.
На някой да му се намират задни колани, ще глобяват за несложени ,пак измислиха нови глупости.
---------- Post added at 17:33 ---------- Previous post was at 17:24 ----------
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеПри сваляне на мотора,трябва няколко пъти да дадеш на контакт и да изчакаш да спре помпата сама и пак наново.Необходимо е за да се обезвъздуши системата.Плюса деиствително го режат газаджиите с едно реле,което създава проблеми.Цвета по принцип е розов,но се увери кой е точно.Може и да греша!Става лесно.Погледни на някоя от буксите на дюзите.
Плюса се замерва много трудно,ако си сам и не се сетиш за една подробност.След 4-6 секунди,ако не е запалил мотора,след като си дал контакт,компа спира плюса.Така,че ако си дал на контакт и после сам си замервал.......!Разбираш,че не става!Last edited by sciiv; d.m.y г., 20:38.вече без Алфа,но да видим до кога!
Comment
-
Първоначално публикувано от sciiv Покажи съобщениеДнес я покарах до София и обратно и се държеше прилично.Но отзад преди гърнето на тръбата има 2 яки дупки и боботи яко.а предпазната ламаринка дрънчи та наптаво ми скъса нервите.Утре ако ми остане време след работа ще има резане и заварки.
На някой да му се намират задни колани, ще глобяват за несложени ,пак измислиха нови глупости.
---------- Post added at 17:33 ---------- Previous post was at 17:24 ----------
При мен на дюзите са червени тънки,а при релетата няма такива та затова попитах дали някой не знае.За времето си прав,в началото не се сетих.За което благодаря много!Все пак си разбрал проблема,а това е по-важното
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от sciiv Покажи съобщение
Днес установих че скоро няма да карам Алфа.
Биелните лагери са тръгнали а единия направо си е заминал.Имате ли представа колко излиза шлайфа на вала?Че се чудя какво да я правя.
Comment
-
По-добре не го сваляй!Какво ви става,бе момчета!Валовете ни са от хром-молибденова стомана,а не от чугун.И да се разтропат лагерите не е сигурно,че шийките са отишли.Това им е едно от хубавите неща!Шлайфате,сякаш карате опели или москвичи,а после друг ви е крив!Първо мерете,а после сваляйте!Това поне е лесно.Сваля се само картера!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
Comment